7 tips voor een gezonde en slanke kerst

Kerst: wil jij weten hoe je tijdens de kerst niet teveel aankomt? Deze 7 tips gaan je helpen!

  • Kerst lunch in plaats van een diner? Ja! Ga vervolgens samen na de lunch nog een lekkere wandeling maken om de energie te verbranden. Eet ’s avonds bijvoorbeeld een lichte bouillon met salade. Gegarandeerd dat je niet met een volle buik neerploft op de bank!
  • Size matters: eet gezellig mee maar let op de porties. Schep iets minder op en wees zuinig met sausjes en glazen alcohol. Less is more!
  • Go vegan! Plantaardige voeding bevat doorgaans minder calorieën. Maak een vega menu of zorg dat er voor de liefhebbers voldoende groenten zijn.

Gezond aan tafel

  • Mind the carbs: wees matig met verleidingen zoals kerstbrood, gebak, kerstkransjes, chocolade en dergelijke. Je zult je ook minder moe voelen aan het einde van de dag. Ben je ergens te gast? Maak desnoods zelf wat gezonde snacks, elke gastvrouw is je dankbaar als je wat eten meeneemt!
  • Keuzes: maak van te voren afspraken met jezelf zoals: ik mag wel een glas wijn maar ik neem geen chocolaatje bij de koffie. Dat is beter vol te houden als je het van te voren beslist dan wanneer je er mee wordt geconfronteerd. Je zult aan het einde van de avond trots op jezelf zijn en heus niet het gevoel hebben dat je iets gemist hebt.
  • Beweeg (wat meer): hou de balans door ook meer energie te verbruiken.

Maar most of all:

  • Geniet en ontspan! Het is maar 2 dagen kerst. Als je deze dagen wat meer hebt gegeten dan normaal, geen zorgen. Wordt het een patroon of is het 3 weken lang feest? Dan is het raadzaam beter op te letten anders vliegen de pondjes er zo aan.

Toch hulp nodig met afvallen? Ga naar Overgewicht of ondergewicht en maak een afspraak.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren