Bariatrie

Bariatrie

Als het afvallen niet wil lukken is het mogelijk om te kiezen voor bariatrische chirurgie zoals een maagverkleining of een gastric bypass. Dit zijn ingrijpende operaties waar je goed over moet nadenken.

De diëtist bij De Dieetpraktijk heeft veel kennis over bariatrische chirurgie en in de begeleiding van cliënten.

Wat wij voor je kunnen doen?

Voortraject

Tijdens het voortraject van de chirurgie moet je waarschijnlijk eerst nog een aantal kilo’s afvallen voordat je in aanmerking komt voor de operatie. Wij kunnen je hierbij begeleiden. Door een dieetadvies op maat, dat bij jouw past en met de juiste coaching wordt het afvaldoel haalbaar. Ook voor het mentale en emotionele stuk van dit traject is er voldoende aandacht.

We helpen je van te voren met het aanleren van eetgewoontes die passen bij een maagverkleining. Na een operatie moet je namelijk anders gaan eten en door hier van te voren al mee te oefenen, zal de fase na de operatie een stuk gemakkelijker gaan.

Natraject

Na de operatie kun je bij ons terecht voor ondersteuning en adviezen. Want na de operatie moet er immers anders gegeten worden, en kunnen er helaas ook wel wat klachten optreden, soms tot jaren na de operatie. Samen houden we in de gaten hoe de fases na de operatie verlopen, hoe je je voelt en wat er nodig is om klachten te voorkomen

Ook geven wij passend voedingsadvies en informatie over suppletie zodat je de voedingsstoffen die jij nodig hebt ook binnenkrijgt.

Voor beide trajecten is diëtist Annemarie Delnoij gespecialiseerd en bijgeschoold!