De diëtist – een vak apart!

Eten, we doen het allemaal. Voor de velen is het vooral genieten, voor anderen een hele serieuze hobby en voor sommigen een lastig verhaal vanwege bijvoorbeeld een allergie of aandoening. Half Nederland is ook zelf expert of ervaringsdeskundige als het gaat om welke voeding goed voor je is. De één zweert bij kokosolie, de ander leidt een broodloos bestaan. Omdat ergens stond dat dat goed voor je zou zijn of omdat het bij iemand anders heel goed werkte.

shutterstock_356687897
Please don’t confuse your google search with my nutritional science degree

Waarom dan toch kiezen voor een diëtist en advies vragen?

Er is een schat aan informatie die rondzwerft op internet maar ook een hoop onzin in omloop. Het is lastig om informatie op waarde te schatten en te weten wat klopt. Daarnaast mag iedereen zichzelf voedingsadviseur noemen en adviezen geven. Maar uiteindelijk wil je toch weten hoe het echt zit zodat je kan eten wat bewezen goed voor jou is??

Diëtisten zijn opgeleid om informatie te beoordelen op hun wetenschappelijke aard en deze informatie om te zetten in adviezen die bewezen effect hebben. Daarnaast zijn diëtisten grondig opgeleid in de anatomie, fysiologie en ziekteleer van de mens en de relatie met voeding. Door deze 4-jarige HBO opleiding hebben zij de titel diëtist verworven en als diëtist behoor je tot de paramedische beroepen. Ga dus voor een goed onderbouwd en bewezen effectief advies naar de diëtist. Zij kan je helpen met je ziekte, je klachten of wensen (afvallen/aankomen).

Tot gauw?!

BewarenBewaren