Over mij

Wie ben ik

Ik ben Annemarie Delnoij, geboren in 1975. Ik woon in Amsterdam met mijn man Sander. Naast het werken in mijn eigen praktijk hou ik ontzettend van muziek, koken en wandelen. En het zal je misschien verbazen, maar ik begrijp als geen ander dat je niet zomaar naar een diëtist gaat. Zelf heb ik namelijk ook behoorlijke worstelingen gekend met voeding, en nog!BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ervaringsdeskundige

Mijn interesse voor voeding en wat het voor mij kon betekenen nam een vlucht  toen ik zelf last kreeg van ernstige darmklachten. Klachten die lange tijd aanhielden (járen) en die ook sociaal zeer beperkend waren.

Ik kreeg uiteindelijk de diagnose prikkelbare darm (PDS).

Ik heb destijds, door mij intensief te verdiepen in PDS,  gezocht naar een voor mij passende oplossing. Door veel te proberen kreeg ik mijn klachten deels onder controle. Maar ik at inmiddels heel veel niet meer, en dus erg eenzijdig. Doordat mijn klachten wel afnamen kreeg ik ook weer een stukje vrijheid terug.

Later bleek dat ik ook endometriose had. Wat een deel van mijn klachten leek te verklaren. Daarom ben ik me meer gaan verdiepen allerlei in hormonale klachten bij vrouwen zoals endometriose en PCOS. Uiteindelijk is dit ook de reden dat ik diëtist ben geworden. Ik vond het vakgebied dusdanig interessant dat ik mij heb laten omscholen. Met veel plezier heb ik nu al vele jaren een fijne praktijk.

Wat zeggen anderen over mij?

Omdat ik als geen ander weet wat het is om te worstelen met mijn eetpatroon herken ik dan ook veel van wat mijn cliënten zeggen.

Ik merk dat cliënten het fijn vinden om met iemand te praten die ze begrijpt en serieus neemt.

Dat gecombineerd met het feit dat ik als diëtist een specialist ben op het gebied van voeding – bij ziekte èn gezondheid – kan ik zeer effectieve behandelingen inzetten. Ik weet uit eigen ervaring wat voeding voor je kan doen en ik help anderen graag om dat ook zo te ervaren.

Verder ...

Ik geef adviezen  over de juiste voeding maar ook leefstijl. Want zoiets als een ideaal of perfect voedingspatroon bestaat niet. Ook beweging, ontspanning, leefstijl, medicatiegebruik en slaap zijn ontzettend belangrijk. Ik hanteer een professionele maar ook zeker ook persoonlijke en praktische benadering. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden en jij geeft daarbij je eigen tempo aan. Een tijdelijk dieet heeft niet mijn voorkeur, een leefstijl aanpassing wel!

Als diëtist ben ik breed opgeleid. Je kunt daarom voor alle dieet- en voedingsadviezen bij mij terecht. Ik heb mij gespecialiseerd in: COVID19 revalidatie, herstel na ziekte, vrouwen & hormonen, diabetes, COPD, hart- en vaatziekten,  PDS voedselallergieën en intoleranties,  het FODMAP dieet, overgewicht en bariatrie.

De titel diëtist is beschermd en alleen professionals met een diploma Voeding en Diëtetiek mogen de titel gebruiken. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten waar ik lid van ben. Als diëtist ben ik ook geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.