Over mij

Voorstellen – Annemarie Delnoij

Ik ben Annemarie Delnoij, geboren in 1975. Op mijn 18de verhuisde ik naar Amsterdam waar ik momenteel woon met mijn partner Sander. Naast het werken in mijn eigen diëtistenpraktijk hou ik ontzettend van muziek, koken en wandelen. En het zal je misschien verbazen, maar ik begrijp als geen ander dat je niet zomaar naar een diëtist gaat.

Misschien heb je overgewicht en wil je afvallen of je hebt maag- en darmklachten (zoals PDS) die je leven beheersen. Vaak heb je zelf al van alles geprobeerd maar het heeft je niet de oplossing gebracht die je wilde. Dat herken ik heel goed. Zelf heb ik namelijk ook behoorlijke worstelingen gekend met voeding, en soms nog steeds! 

Ervaringsdeskundige

Mijn interesse voor voeding en wat het voor mij kon betekenen nam een vlucht  toen ik zelf last kreeg van ernstige darmklachten. Klachten die lange tijd aanhielden (járen) en die ook sociaal zeer beperkend waren. Ik kreeg uiteindelijk de diagnose prikkelbare darm  (PDS). Ik heb destijds, door mij intensief te verdiepen in PDS,  gezocht naar een voor mij passende oplossing. Ik kreeg door zelf te puzzelen mijn klachten deels onder controle. Daardoor kreeg ik ook weer een stukje vrijheid terug. Ook heb ik endometriose en daardoor ben ik me meer gaan verdiepen in hormonale klachten bij vrouwen. Uiteindelijk vond ik het vakgebied dusdanig interessant dat ik voor het beroep diëtist heb gekozen en mij heb laten omscholen.

Omdat ik als geen ander weet wat het is om te worstelen met mijn eetpatroon herken ik dan ook veel van wat mijn cliënten zeggen. Dat gecombineerd met het feit dat ik als diëtist een specialist ben op het gebied van voeding – bij ziekte èn gezondheid – kan ik zeer effectieve behandelingen inzetten. Ik weet uit eigen ervaring wat voeding voor je kan doen en ik help anderen graag om dat ook zo te ervaren.

Ik merk dat cliënten het fijn vinden om met iemand te praten die ze begrijpt en serieus neemt.

Ik geef adviezen  over de juiste voeding maar ook leefstijl. Want zoiets als een ideaal pf perfect voedingspatroon bestaat niet. Ook beweging, ontspanning, leefstijl, medicatiegebruik en slaap zijn ontzettend belangrijk. Ik hanteer een professionele maar ook zeker ook persoonlijke en praktische benadering. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden en jij geeft daarbij je eigen tempo aan. Een tijdelijk dieet heeft niet mijn voorkeur, een leefstijl aanpassing wel!

Als diëtist ben ik breed opgeleid. Je kunt daarom voor alle dieet- en voedingsadviezen bij mij terecht. Ik heb mij gespecialiseerd in: COVID19 revalidatie, herstel na ziekte, vrouwen & hormonen, diabetes, COPD, hart- en vaatziekten,  PDS voedselallergieën en intoleranties,  het FODMAP dieet, overgewicht en bariatrie.

Diëtist

De titel diëtist is beschermd en alleen professionals met een diploma Voeding en Diëtetiek mogen de titel gebruiken. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten waar ik lid van ben. Als diëtist ben ik ook geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren