Gezond oud (er) worden

Iedereen wil gezond oud worden. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat dit proces van ouder worden, sarcopenie genaamd, in zekere mate geremd kan worden. Dat betekent dat met de juiste leefstijl men vitaler oud(er) kan worden.

Bij mannen en vrouwen verloopt het verouderingsproces niet hetzelfde. Dit gebeurt onder andere onder invloed van hormonen .  In het lichaam van de vrouw zal onder invloed van bijvoorbeeld oestrogenen de vet & spier verhouding meer veranderen. Het risico op hart- en vaatziekten is bij vrouwen ook hoger en nog steeds doodsoorzaak nummer 1. Hoe worden we toch gezond oud?

Dieetadvies

De adviezen zijn dan ook voor mannen en vrouwen niet op alle vlakken gelijk, maar in grote lijnen gaat het voor zowel mannen als vrouwen om de beweging, de voeding en ontspanning. Het advies is om nu (liefst als je nog jong bent) te voeden en te bewegen om er later profijt van te hebben. Daarom is dit ook zo van belang voor jonge vrouwen en mannen, die nog nergens last van hebben.

Wil je adviezen op het gebied van gezond oud(er) worden? Wil je weten wat je er nu al aan kunt doen of hoe je klachten die je ervaart kan verminderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.