over-dietist-wendy

Voorstellen – Wendy van Doorn

Mijn naam is Wendy en ik ben werkzaam als diëtist bij De Dieetpraktijk. Je kan bij mij terecht voor uiteenlopende gezondheidsproblemen maar ook wanneer je graag meer uit jouw huidige leefstijl wilt halen. Ik kijk samen met je naar alle facetten van jouw gezondheid. We zullen het over voeding hebben maar ook over de manier van bewegen, je slaappatroon en onderwerpen zoals stress en ontspanning. Gezondheid gaat immers over een balans vinden hiertussen met voldoende ruimte voor jou om te kunnen genieten. 

Hoe lastig het kan zijn om die balans te vinden heb ik zelf ook ervaren. Een aantal jaren geleden kreeg ik de diagnose PCOS. Een hormonale disbalans waar allerlei, althans zo lijkt het, onverklaarbare klachten bij passen. Jammer genoeg zijn na het stellen van de diagnose de woorden voeding en leefstijl in de spreekkamer nooit gevallen. Ik kon terug komen wanneer ik zwanger wilde worden. 

Gelukkig weet ik nu wel beter! Wetenschap heeft al veel uitgewezen over het effect van voeding en leefstijl op het verbeteren van PCOS klachten. Zo is mijn prikkelbare darm onder controle en heb ik mijn energielevel enorm verbeterd. Ik voel me een stuk stabieler nu ik weet welk voedingspatroon en welke vorm van beweging het beste bij mij past. Dat gun ik jou ook. 

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Of het nu gaat om hormonale aandoeningen, darmklachten of een verstoorde relatie met eten, vaak zijn het patronen welke goed te doorbreken zijn. Maar dan heb je wel de juiste tools en kennis nodig. Samen maken we een plan waardoor jij kunt werken aan jouw gezondheid.

In de praktijk help ik mensen onder andere bij het omkeren van diabetes, het herstellen van de darmflora en het reduceren van laaggradige ontstekingen bij ontstekingsziekten (reuma/fibromyalgie). Aanvullende labgegevens kunnen een mooie leidraad vormen voor ons traject. Ook adviseer ik bij hart- en vaatziekten, voedselovergevoeligheden, intoleranties, COPD, ondergewicht en PCOS. Twijfel je of ik jou kan helpen? Neem dan gerust contact op om dit samen te bespreken!

Diëtist

De titel diëtist is beschermd en alleen professionals met een diploma Voeding en Diëtetiek mogen de titel gebruiken. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten waar ik lid van ben. Als diëtist ben ik ook geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.