Overgewicht of ondergewicht

Zowel aankomen als afvallen is niet gemakkelijk. Vaak is er al van alles geprobeerd zonder (blijvend) resultaat. Dat frustreert!

Oorzaken van onder- en overgewicht

Ondergewicht is vaak een resultaat van een periode van ziekte, een aandoening of een eetstoornis. Er wordt meer energie verbruikt dan dat je hebt gegeten. Overgewicht is ook het resultaat van een verstoorde balans. Je hebt een lange(re) tijd meer energie binnengekregen dan je nodig hebt. Misschien helpt jouw schildklierprobleem of medicatie ook niet mee. Of je slaapt heel slecht en ervaart veel stress. Of een combinatie van álles! Er zijn tal van factoren van invloed op je gewicht. Wat bij jou de reden ook is – samen bespreken we wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen.

Advies

De juiste dieet- en voedingsadvies, het vergroten van je kennis van levensmiddelen en praktische tips om de adviezen te volgen en vol te houden kunnen het verschil maken! Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook hoe je eet en wat eten voor jouw betekent. Inzicht in patronen leidt tot gedragsverandering. Graag help ik je hiermee op weg zodat jij je doelen kan behalen.

Leefstijl

Het gaat altijd om een leefstijl aanpassing, geen tijdelijk dieet om met ongezonde producten in gewicht aan te komen of door alleen maar sla te eten in gewicht af te vallen. Dat is niet verantwoord.

Maak via de webagenda een afspraak en samen kijken wel welk voedingspatroon het beste bij je past zodat je op een verantwoorde wijze, mét blijvend resultaat, kunt afvallen of aankomen.