Ruthmila

Liever ANTI DIEET LEVEN….maar als het niet anders kan ben je van harte welkom.

Ik sta op een receptie en er wordt naar mijn beroep gevraagd. Het is onvermijdelijk dat diegene begint over zijn/haar buik, wat en hoeveel hij/zij eet. Hoeveel kilo’s die wel aangekomen is of zou willen afvallen. Of juist een discussie uitlokt rond een bepaald product. In het ergste geval vertel diegene welk diëten er afgelopen jaar gevolgd is. En vooral of ik ze wel ken. De diëtisten quiz noem ik het maar even…

De verwachting wordt geschept dat je in die 10 minuutjes nadat je handen hebt geschud en kort kennis hebt gemaakt een “uitgewerkt” advies even ophoest of een bevestiging geeft van ‘fout’ gedrag. En meestal eindigt het gesprek met “ja ik weet wel wat ik fout doe”. 

Over het wegeten of wegdrinken van negatieve emoties wil immers niemand het over hebben, zeker niet in gezelschap. Geloof me sommige diëtisten houden van lekker eten, maar in de vrije tijd erover praten valt me vaak genoeg zwaar op de maag. Op zo’n moment wil ik mijn vingertje liever om een glaasje biologisch wijn wenden, dan die in de lucht houden. Gewoon genieten.

De mens is het meest interessante wezen om te helpen. 

Als het sec om hulp gaat die passend is en mij voldoening geeft wordt het voor beiden een succes. Het gaat om keuzes. 

Met schrijven, koken/boodschappen doen, wandelende consulten, voedings-/dieetadviezen en af en toe mindfullness toepassen, hebben mijn klanten de keuze hoe ze het afvallen of elk ander vorm van ziektebeeld aan willen pakken.

Gecombineerd met evidence based adviezen vult het een het andere aan. Ik geloof in een holistische aanpak.

Mijn focus ligt op alle vormen van nierinsufficiëntie, diabetes mellitus, Prikkelbare darm syndroom Emotie eten & drinken en Leefstijlcoaching.

Kan en wil je in kleine stappen tot een betere gezondheid komen of om beter om te gaan met je ziektebeeld?

Meld je aan!

Ruthmila Timmerman-Florencia, diëtist & leefstijlcoach