Tarieven, vergoedingen en voorwaarden

Tarieven van de Dieetpraktijk

Dieetadvies  Begeleiding van een diëtist begint altijd met een intake gesprek van 60 minuten (eventueel plus screening) en daarna in overleg vervolgconsulten van 15 of 30 minuten.

Voor gecontracteerde zorg* gelden de volgende tarieven:

 • Intake consult 60 minuten  60€
 • Voedingsberekeningen per kwartier eenheden van 15€
 • Screening (voor cliënten zonder verwijsbrief á 15 min) = 15€
 • Vervolgconsult kort 15 minuten = 15€
 • Vervolgconsult normaal 30 minuten = 30
 • Vervolgconsult lang 45 minuten = 45
 • Extra uitgewerkte adviezen n.a.v. consulten = 15€
 • E-mail consult 15 minuten besteedde tijd = 15€

Let op: de daadwerkelijk benutte tijd wordt in rekening gebracht. Daarnaast worden voedingsberekeningen die de diëtist moet doen voor (aanpassingen in) het advies verrekend.

* Gecontracteerde zorg versus niet gecontracteerde zorg:

De praktijk heeft contracten afgesloten met de meeste zorgverzekeraars. Wij sturen de rekening direct naar hen toe. Ben je aangesloten bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben, ben je door je vergoeding heen of kies je voor online advies dan gelden de tarieven voor de niet gecontracteerde zorg. Deze tarieven zijn per kwartier 2,50  hoger.

Verwijsbrieven Let op: kom je zonder een verwijsbrief van je huisarts – en dus via de zogenoemde directe toegankelijkheid – dan moet de diëtist een screening te doen. Dit houdt in dat  wordt bepaald of je aan het juiste adres bent of dat er moet worden doorverwezen naar een andere specialist. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen die we registreren. De kosten hiervoor bedragen 15€.

Een verwijsbrief is niet altijd verplicht, dit ligt aan jouw verzekeraar. Het beste is echter om met verwijsbrief te komen. Zo hoeft de screening niet plaats te vinden en kunnen we de tijd goed benutten. 

Toelichting directe & indirecte tijd Directe tijd is de tijd dat je contact hebt met de diëtist. Indirecte tijd is de tijd die een diëtist nodig heeft met het uitwerken van de voedingsberekening. Afhankelijk van de tijd die dit kost, wordt het per eenheden van 15 minuten berekend.

–> Vanaf 2019 veranderen er een aantal zaken, hou deze pagina in de gaten voor de ontwikkelingen!

Voedingsadvies wordt vaak niet vergoed door de verzekeraar. Er is in deze gevallen nooit sprake van een medische reden om naar de voeding te kijken. Het kan hier gaan om vragen over voeding in het algemeen, een analyse op huidige eetpatroon zonder medische reden, vragen over het volgen van een specifiek eetpatroon, sportvoeding et cetera. Hou er rekening mee dat je deze nota zelf moet betalen.

Eigen risico

Dieetadvies wordt voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering, echter wordt dit eerst met het eigen risico verrekend. Daarnaast kan je je aanvullend verzekeren.

Niet nakomen van afspraken

Afspraken worden niet in rekening gebracht als ze 24 uur van te voren zijn afgezegd of verzet. Dit dient persoonlijk of telefonisch te gebeuren. In alle andere gevallen worden de kosten volledig in rekening gebracht. Hou er rekening mee dat de verzekering dit niet vergoed. De factuur wordt naar uw e-mail adres gestuurd. Bij niet nakoming van betaling wordt een incasso bureau ingeschakeld.

Online advies

Heb je het te druk om langs te komen in de praktijk maar wil je wel eens naar je voeding laten kijken en is er geen sprake van een medische reden? Dan is een online voedingsadvies misschien iets voor jou. Let op: deze kosten van een voedingsadvies worden lang niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar (zie hierboven). Je ontvangt zelf een nota die je kunt indienen.

 • Eénmalig voedingsadvies normaal op basis van eetdagboekje: 68€
 • Eénmalig advies complex* 94€
 • Toegang tot de bibliotheek (weekmenu’s, voorkeurslijsten, recepten en tips) 15€
 • Aanvullend consult 15 minuten 17€ = 3x online of 1x via Skype  (per 3 gekocht 50€)
 • Extra uitgewerkte adviezen n.a.v. consulten = 25€
 • Pakket A: advies normaal + bibliotheek + 1x vervolg voor 95€
 • Pakket B: advies complex + bibliotheek + 1x vervolg voor 120€

Wil jij weten of online advies iets voor jou is? Stel je vraag via het contactformulier

* dit tarief geldt als je hulpvraag complex is zoals bij PDS. Dan kost het maken van het advies meer tijd o.a. vanwege het analyseren van niet alleen je voeding maar ook je klachtenpatroon. Het beste is in zulke gevallen naar de praktijk te komen voor dieetadvies, maar in overleg is het wel mogelijk. Welk tarief jij moet betalen wordt altijd van te voren afgestemd.

Voorwaarden & vergoedingen

Algemene en betalingsvoorwaarden

Vergoedingen