Tarieven

Iedereen kan aanspraak maken op 3 uur per kalenderjaar uit de basisverzekering. 

De tarieven zijn niet voor alle verzekeraars gelijk en kunnen wij niet beïnvloeden. De tarieven variëren tussen de 66€ en 73,50€ per uur. 

Eerst maak je gebruik van de 3 uur uit de basisverzekering. Dan kan je eventueel nog aanspraak maken op de aanvullende verzekering. Voor alle consulten die buiten de verzekering vallen worden kosten berekend voor de administratieve lasten. Deze bedragen 5 euro per 30 minuten.

Zeg je je afspraak niet 24 uur van te voren af, dan brengen wij de verloren tijd in rekening. Dat heet een NO SHOW tarief. Dat is 50% van het tarief én afhankelijk van de duur van het ingeplande consult.

Waarom? Verloren tijd kost geld. Wij maken namelijk kosten om jou te kunnen ontvangen, zoals huur van de locatie. Als iemand zijn/haar afspraak niet nakomt dan rest ons geen tijd meer om die plek anders in te vullen. Wij zullen ook geen inkomsten ontvangen van jouw verzekering. Daardoor hebben wij geen inkomen maar wel kosten.  Om jou tegemoet te komen delen wij voor 50% in deze kosten.

Let op: kosten worden altijd eerst met het eigen risico verrekend als je boven de 18 jaar bent. Oók als je met een verwijsbrief komt. Ben je door je eigen risico heen? Dan kost de 3 uur uit de basisverzekering je niets extra’s.

Ben je verwezen door een praktijkondersteuner van de huisarts binnen de ketenzorg (diabetes, COPD of CVRM), dan geldt er geen eigen risico.

Meer weten? Lees per onderwerp alles nog eens rustig door onder het kopje FAQ