Tarieven, vergoedingen en voorwaarden

Tarieven van de Dieetpraktijk (vanaf 1-1-2019)

Dieetadvies  Begeleiding van een diëtist begint altijd met een intake gesprek van 60 minuten.  Kom je zonder verwijsbrief dan wordt er een screening gedaan van 15 minuten.  Een standaard vervolgconsult is 30 minuten. In sommige gevallen is het wenselijk langer de tijd te nemen.

Voor gecontracteerde zorg* gelden de volgende tarieven:

  • Intake consult 60 minuten  60€
  • Screening (voor cliënten zonder verwijsbrief á 15 min) = 15€
  • ** Initieel voedingsadvies 30€
  • Vervolgconsult standaard 30 minuten = 30
  • Vervolgconsult lang 45 minuten = 45
  • Alleen wegen 15 minuten = 15€ (*op aanvraag)
  • * Additionele voedingsberekeningen per kwartier eenheden van 15€

Let op: de daadwerkelijk benutte tijd wordt in rekening gebracht. Naast het consult wordt tijd besteed aan het opstellen van het persoonlijke advies en het doen van voedingsberekeningen (**). Deze tijd wordt in rekening gebracht als “individueel dieetadvies”. Is dit naast het initieel advies normaals nodig, dan wordt je hiervan in kennis gesteld.

Wij hebben contracten afgesloten met vrijwel de meeste zorgverzekeraars*. Wij sturen de rekening direct naar hen toe. De kosten van dieetadvies uit de basisverzekering worden eerst met je eigen risico verrekend. Ben je daar doorheen, dan is de diëtist dus feitelijk ‘gratis’.

Niet gecontracteerde zorg:

Ben je aangesloten bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben of ben je door je vergoeding heen dan gelden de tarieven voor de niet gecontracteerde zorg. Deze tarieven zijn per kwartier 2,50 hoger.

Verwijsbrieven

Let op: kom je zonder een verwijsbrief van je huisarts – en dus via de zogenoemde directe toegankelijkheid – dan moet de diëtist een screening te uitvoeren. Dit houdt in dat  wordt bepaald of je aan het juiste adres bent of dat er moet worden doorverwezen naar een andere specialist. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen die we registreren. De kosten hiervoor bedragen 15€.

Een verwijsbrief is niet altijd verplicht, dit ligt aan jouw verzekeraar. Het beste is echter om met verwijsbrief te komen. Zo hoeft de screening niet plaats te vinden wat scheelt in tijd en kosten.

Kijk hier voor welke verzekeraar de verwijsbrief verplicht is.

Voedingsadvies wordt vaak niet vergoed door de verzekeraar. Er is in deze gevallen nooit sprake van een medische reden om naar de voeding te kijken. Het kan hier gaan om vragen over voeding in het algemeen, een analyse op huidige eetpatroon zonder medische reden, vragen over het volgen van een specifiek eetpatroon zoals veganisme maar ook sportvoeding et cetera. Hou er rekening mee dat je deze nota zelf moet betalen.

Eigen risico

Dieetadvies wordt voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering, dat geldt bij álle verzekeraars. Let op: zoals alle medische kosten in de basisverzekering wordt dit eerst met het eigen risico verrekend. Daarnaast kan je je uiteraard aanvullend verzekeren.

Verzekering kiezen

Weten welke zorgverzekering bij je past en welke verzekeraar de diëtist in de aanvullende verzekering vergoed? Kijk dan eens hier; https://www.dedieetpraktijk.nl/kies-je-zorgverzekeraar/

Niet nakomen van afspraken

Afspraken worden niet in rekening gebracht als ze 24 uur van te voren zijn afgezegd of verzet. Dit dient telefonisch te gebeuren. In alle andere gevallen worden de kosten volledig in rekening gebracht. Hou er rekening mee dat de verzekering dit niet vergoed. De factuur wordt naar jouw persoonlijke e-mail adres gestuurd. Bij niet nakoming van betaling wordt een incasso bureau ingeschakeld.

Voorwaarden & vergoedingen

Algemene en betalingsvoorwaarden

Meer informatie over vergoedingen lees je op de website van Zorgwijzer

Vergoedingen